Ίδια Αφετηρία

Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» (ΤοπΣΑ)      

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Επιλογή των 100 ωφελουμένων του Σχεδίου (3 ατομικές συνεδρίες),  Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού για ατομικό σχέδιο δράσης,....

Περισσότερα

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Επαγγελματική κατάρτιση όλων των ωφελουμένων με βάση τον ΕΣΔΕΚ. Θα υλοποιηθούν 4 προγράμματα κατάρτισης των 25 ατόμων και 50 ωρών το καθένα για όλους τους ωφελούμενους .....

Περισσότερα.....

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

75 ωφελούμενοι θα ιδρύσουν νέα επιχείρηση (συμπεριλαμβανομένων των νέων επιστημόνων που θα κάνουν επέκταση δραστηριοτήτων)........

Περισσότερα....

Περιοχή Παρέμβασης

Περιφερειακή ενότητα ρεθύμνου

 Η περιοχή παρέμβασης αποτελείται από την ενδοχώρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου δηλαδή τους Δήμους Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων και Μυλοποτάμου.

Εχει πληθυσμό 29.960 κατοίκους και συγκεντρώνει το 35,18% του συνολικού πληθυσμού της ΠΕ..

 Τα βασικά προβλήματα της περιοχής είναι:

  1. η ραγδαία αύξηση της ανεργίας (από 7,6% το 2007 σε 13,6% το 2010 στην ΠΕ. Ρεθύμνου), με ποσοστό ανεργίας υψηλότερο από αυτό στην χώρα το έτος 2010 (11,8%)
  2.  η μεγάλη συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας και πτώση του λιανικού -χονδρικού εμπορίου και των υπηρεσιών.

 Βασικές δυνατότητες και πλεονεκτήματα  της περιοχής αποτελούν:

  • Η αύξηση της απασχόλησης στο πρωτογενή τομέα την περίοδο της κρίσης και η είσοδος νέων ανθρώπων στην παραγωγή νέων δυναμικών καλλιεργειών.
  • Η τυποποίηση των υφιστάμενων προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας στις αγροτικές περιοχές του νομού, η ανάπτυξη των πράσινων επαγγελμάτων και της Κοινωνικής Οικονομίας.
  • Η διατήρηση θετικού επιχειρηματικού κλίματος καθώς  από το 2009 μέχρι το 2011 ιδρύθηκαν περισσότερες επιχειρήσεις από ότι διέκοψαν την δραστηριότητα τους (ενάρξεις 249 – διακοπές 151 επιχειρήσεις), ειδικά στην περίπτωση του τουριστικού κλάδου.
  • Υψηλή συμμέτοχη σε εθνικά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα σε επίπεδο ΠΕ. Ρεθύμνου (αριθμός 734 προγράμματα σε εξέλιξη ενώ 915 θέσεις εργασίας (ΕΜΕ) αναμένεται να προκύψουν από επενδύσεις που υλοποιούνται).
  • Η δυνατότητα δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων στην περιοχή παρέμβασης καθώς ήδη λειτουργούν κάποιοι γυναικείοι συνεταιρισμοί, ωστόσο υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης επιπλέον κοινωνικών επιχειρήσεων στις αγροτικές αλλά και αστικές- ημιαστικές περιοχές, στους τομείς του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, της πρόνοιας και του εναλλακτικού τουρισμού.
  • Διατήρηση των θέσεων απασχόλησης στον τουρισμό.

Τα νέα μας

Ολοκληρώθηκε το διήμερο συνέδριο «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ»
Θέματα που αφορούν στην ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, συζητήθηκαν αναλυτικά στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2014
29/11/2014
Διεξαγωγή Διεθνούς Συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ», Ηράκλειο 27-28 Νοεμβρίου 2014
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να τονιστούν οι προοπτικές ανάπτυξης και να αναδειχθούν καινοτόμες ιδέες στον χώρο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.
14/11/2014
Ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ
Ανακοινώθηκε με Δελτίο Τύπου από τον ΟΑΕΔ το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των ΤοπΣΑ και ΤοπΕΚΟ.
23/07/2014
Εκδοση 2ου Ενημερωτικού Δελτίου
Εκδόθηκε το 2ο ενημερωτικό δελτίο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης
09/07/2014

ΤΟΠΣΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ
«ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»
ΑΝΩΓΕΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΚΡΗΤΗ
ΤΗΛ : 2834031793, ΦΑΞ : 2834031058
EMAIL :
Ιστοσελίδα : www.topsa.akomm.gr
Υπεύθυνη για πληροφορίες : Εύη Βρέντζου

Κατασκευή ιστοσελίδων Ints Κατασκευή ιστοσελίδων Ints
Επιστροφή στην κορυφή